Toortatrajahust leib

Miks on minu küpsetised hea valik?

Heli Väekakukeste valmistamine toimub teadlikult häälestatud meele ja heade soovidega. Küpsetiste põhikoostisosaks on mahe eestimaine toortatrajahu ning need ei sisalda teravilju, pärmi ega juuretist. Kõik toorained on valitud võimalikult ehedad, värsked ja jõuduandvad. Lisaks tatrale on mahedad ka päevalilleseemned, banaan ja õunaäädikas. Munad pärinevad Viljandimaa talukanadelt.

Nende ainulaadsete toodete võlusid võid sinagi Viljandis tundma õppida!

Valik erinevaid maitseid

Kutsun oma ümaraid küpsetisi hellitavalt kakukesteks. Sõpradele kipuvad nad meelde jääma hoopis kuklitena. Sageli kuulen: „palun anna märku, kui sa jälle neid kukleid teed“.

Olgu kukkel või kakuke – ikka kõlab pehmelt ja soojalt, eksole!”

Ümar on ideaalne vorm, mis sobitub kenasti pihku ja mida on hea täita ahvatlevate lisanditega. Tegelikult teen erineva kuju ja suurusega küpsetisi, mõned on soolakamad, teised magusamad. Nii valmivad mitut sorti karaskid, keeksid, muffinid ja koogid. Karaskisse sobivad hästi köögiviljad, seened, oliivid. Magusad koogid on parimad rabarbri, värskete mustsõstarde, õuntega – seega rohkem suvine teema.

Leia enda lemmik toortatrajahust kakuke siit:

Päevalilleseemnetega toortatrajahust karask

klassikaline

Päevalilleseemnetega klassikaline kakuke

Mahedalt tatrase maitsega toitev kakuke, mille tekstuuri täiustavad leotatud-kuumkuivatatud päevalilleseemned ja mida kaunistavad krõbedad kõrvitsaseemned.

Parim on soojalt ja kübekese võiga. Sobib kokku kõikvõimalike leiva- ja saiakatetega. Proovi näiteks moosi, mee, mädarõika või pestoga. Eriti hõrgutava ampsu saad kukeseenehoidisega.

Koostisosad: toortatrajahu, keefir, kanamuna, päevalilleseemned, oliiviõli, mandlijahu, linaseemned, kõrvitsaseemned, toorsuhkur, roosa kivisool, küpsetuspulber, õunaäädikas, kurkumipulber, või (vormide määrimiseks).

Päevalilleseemnete ja kõrvitsaga karask

kõrvitsaga

Riivitud kõrvitsa ja vürtsidega

Kõige rikkalikuma koostisega kakuke, millele annab mahlasust riivitud kõrvits ning pikantsust maitsekas vürtsisegu. Nii meenutab see pigem keeksi, isegi jõulukeeksi. Maiasmokkade vaieldamatu lemmik!

Koostisosad: toortatrajahu, keefir, kõrvits 20%, kanamuna, päevalilleseemned, oliiviõli, mandlijahu, linaseemned, kõrvitsaseemned, toorsuhkur, roosa kivisool, küpsetuspulber, õunaäädikas, vürtsid, kurkumipulber, või (vormide määrimiseks).

Köömnete ja peediga karask

Peediga

Röstitud punapeedi ja köömnetega

Suurepärane pala soolakama eine armastajatele. Kakukest ilmestavad punapeedi kuubikud, mida on lisatud ohtrasti. Viimistletud maitsenüansi annavad köömned, kaunistuseks linaseemned. Võib maitseda isegi neile, kes muidu peeti ei söö – korduvalt nähtud!

Koostisosad: toortatrajahu, keefir, röstitud punapeet 20%, kanamuna, oliiviõli, mandlijahu, linaseemned, köömned, toorsuhkur, roosa kivisool, küpsetuspulber, õunaäädikas, maitsesool, kurkumipulber, või (vormide määrimiseks).

Toortatrajahust kakud leiva asemel

Tomatiga

Tomati ja peterselliga (munavaba!)

Sellest kakukesest õhkub mõnusat vahemerelisust. Värskest petersellist pesakeses särab pisike tomat, jahule on lisatud kuivatatud ürte. Muna seal ei ole, banaani on hoopis. Kui keefir asendada kookos- või sojajogurtiga, sobib ka veganitele (koostise erisoovid täpsustame tellimuse esitamisel).

Koostisosad: toortatrajahu, keefir, tomat 10%, banaan, päevalilleseemned, oliiviõli, mandlijahu, linaseemned, toorsuhkur, roosa kivisool, küpsetuspulber, õunaäädikas, värske petersell, kuivatatud ürdid, kurkumipulber, või (vormide määrimiseks).

Õnnelikud proovijad

Esimesel proovimisel kohe meeldis, mõnusalt soolakas ja maitsev kakuke. Proovisin ka leivana, koos või ja juustuga - nii hea oli.
Marii Matteus
Scroll to Top