Saame tuttavaks
Tere, mina olen Heli.
Minu tatravaimustus algas 2011. aastal koos Viljandimaa Toiduvõrgustiku O.T.T. loomisega. Seda küll, et ema tehtud tatrapuder oli ammugi meie pere lemmikroog. Aga tatrakissell, tatraküpsised ja -karaskid tulid mu ellu ikkagi tänu Virgo Mihkelsoole, kes OTT-i kohtumistel innukalt terviseteadmisi ja tatrakisselli jagas ning oma raamatuid tutvustas. Samal ajal õppisin juuretisega rukkileiva küpsetamist Kairi Ongilt, kellega tutvusime samuti toiduvõrgustiku toimkonnas.
2012. aastal läksin Tallinna massööriks õppima. Esimesed 10 massööriaastat tegutsesin Tallinnas ja Harjumaal, nii jäin mõneks ajaks Viljandist üsna eemale. Amet nõudis heas füüsilises vormis püsimist ja teadlik toitumine oli selleks hädavajalik. 2018. aastal õppisin Liisa Kaasikult juuretisega tatraleiva küpsetamist, mida valmistasin usinasti poolteist aastat. Siis muutus elukorraldus nii liikuvaks, et kui tahtsin jätkata igapäevase leiva iseküpsetamist, tuli leida mugavam lahendus. Valisin tatrakaraskid, mida valmistasin ühesuguse retsepti järgi viis aastat. Kuni 2024. aasta sügisel Viljandimaa Ettevõtlusinkubaatoris innustati mind sortimenti suurendama ja hobist uut ärisuunda arendama.
Pagarirollis meeldib mulle kõige rohkem just uute maitsekombinatsioonide loomine ning koos teiste sädeinimestega hübriidsündmuste korraldamine, kus küpsetamine põimub näiteks kunstiliste tegevustega. Minu uus identiteet – küpsetav massöör – see on ju täitsa vahva! Olen veendunud, et tervisetoit võiks olla nii maitsev, et inimesed eelistaksid seda isegi ilma meeletu selgitustööta. Ja teen oma parima, et paljud huvilised saaksid seda kogeda. Paar korda nädalas ikka küpsetan.
2025. aasta teises pooles käivitangi oma koduköögis toidu väiketöötlemise, misjärel saab mu küpsetisi Viljandis osta. Kõigepealt tulevad pakkumisse seemnetega ja köögiviljalisanditega einekakukesed. Nende kohta on (Vispli lehel) uudistamist juba praegu!
Tervitades,
Heli

Missioon
Väärindan puhtad kodumaised põllusaadused tervisetoitudeks, mis on nii maitsvad, et inimesed eelistavad neid isegi ilma meeletu selgitustööta. Jagan oma kogemusi ja parimaid praktikaid nii päriselus kui ka virtuaalselt, et aidata Eesti inimestel endi eest targalt ja tervislikult hoolitseda.
Visioon
Toortatrajahuga küpsetised on eestlase pidulaual sama tähtsal kohal nagu kilu ja kartulisalat.
Väärtused
- Kogukond
- Ehedus
- Julgus
- Ausus
- Meeldivad üllatused